vineri, 30 septembrie 2011

VINDECAREA LA NIVEL DE CONSTIINTA


Fiinta umana este o constiinta. Constiinta poate fi definita ca „experienta de a fiinta”. Suntem deci  fiinte, experimentam faptul de „a fi”. Am fost si vom fi intotdeauna fiinte. Atata timp cat avem forma umana suntem denumiti fiinte umane.
Constiinta poate fi definita ca o forma de energie. Mai este denumita si „energie vitala”. Atunci cand contiinta sau energia vitala paraseste corpul, acesta moare. Ceea ce denumim corp fizic este doar un vehicol pentru constiinta care suntem. Concomitent este insa si o  extensie, un aspect mai dens al constiintei/energiei noastre, reflectand astfel conditiile constiintei care suntem.
Noi si corpul nostru, impreuna, constituim un sistem energetic, adica energii cu densitati diferite, caracterizate prin frecvente diferite aflate intr-o relatie dinamica.
Desi aceste idei  erau cunoscute de mii de ani, numai recent au fost demonstrate stiintific.  Acum, prin procesul de fotografiere de tip Kirlian, aceasta a devenit posibil si s-a facut demonstratia. Fotografiile Kirlian nu reflecta numai structura fizica, ci mai degraba ele reflecta constiinta si campul de energie al persoanei care este fotografiata. Modificarea constiintei persoanei este reflectata de aceste fotografii ca o schimbare a campului energetic al persoanei fotografiate. Cercetatorii fotografiilor tip Kirlian au fost capabili sa cuantifice campul energetic, sa identifice „punctele slabe” din campul energetic al unei persoane care se coreleaza cu deficite fizice particulare sau cu simptome. De fapt, se pot detecta slabiciunile din campul energetic inca inainte de aparitia vreunui semn de boala in planul fizic. Modificarea constiintei creeaza o schimbare in campul energetic. Schimbarea din campul energetic se produce inainte de instalarea acesteia in planul fizic. Exista deci, o directie de manifestare de la constiinta catre campul energetic si catre corpul fizic. Devine evident faptul ca, campul energetic care este un rezultat al constiintei, creeaza corpul fizic. Ceea ce noi vedem ca si corp fizic, este rezultatul final al unui proces care incepe in planul constiintei. Constiinta, campul energetic si corpul fizic se afla intr-o stare de echilibru una in raport cu cealalta. Atunci cand exista suficiente modificari in planul constiintei determinate de o decizie  sau de o stare reactiva, generatoare de tensiune, campul energetic si corpul fizic vor ajunge intr-o stare de echilibru cu aceasta modificare, iar simptomul ce va aparea, expresie a tensiunii in planul corpului, va reprezenta manifestarea in planul fizic a tensiunii din planul constiintei.
In timpul procesului de vindecare, atunci cand campul de energie este reparat si reechilibrat, constiinta si corpul fizic vor ajunge la o noua stare de echilibru caracterizata de o noua configuratie energetica, iar tensiunile si simptomele generate de acestea vor putea fi eliberate.
Orice fel de experienta avem, noi o experimentam la nivelul corpului energetic. Atunci cand corpul energetic si cel fizic ocupa acelasi spatiu, procese cum ar fi stimularea nervoasa, reactiile electrice si chimice, raspandirea stimulilor electrici de-a lungul nervilor, se deruleaza in paralel si in planul fizic. Stiintele fizice studiaza procesele fizice ale domeniului material, dar acestea nu sunt neaparat si necesare pentru a trai o experienta in planul constiintei. Atunci cand cineva traieste o experienta in planul constiintei intr-un alt loc, cum se intampla in vise sau in calatoriile astrale, acest alt loc este perceput la fel, ca si prin organele de simt fizice, dar aceste organe nu sunt active. Amintirea acestei experiente poate fi insa stocata in plan fizic. Stiintele medicale au la baza ideea ca originea bolilor este in afara noastra ( microbi, traumatisme, etc ). De fapt, conform principiilor metafizice, bolile au loc numai daca in planul constiintei exista conditiile adecvate pentru ca ele sa se intample. De aceea, putem spune ca tot ce are loc in plan fizic este un efect, iar cauza provine din planul constiintei.
Datorita orientarii noastre catre lumea fizica, am ajuns sa ne consideram fiecare in parte ca structuri biologice, dar, daca ne uitam mai indeaproape la elementele constitutive ale materiei, am fi capabili sa ne privim si ca structuri energetice.
La o persoana sanatoasa, echilibrata, energia curge usor. Costiinta poate face fata cu succes oricarei situatii cu care se confrunta. Daca insa, o persoana isi blocheaza curgerea energiei prin anumite decizii sau ca reactie la anumite situatii, iar blocajul are o intensitate suficienta, efectul va aparea sub forma anumitor simptome in planul fizic. Iata o schema simpla ce ilustreaza acest lucru :
ConstiintaCamp energeticCorp fizicDecizieBlocajSimptom
Se poate afirma deci ca toate simptomele sunt doar manifestarea unor energii blocate. Atunci cand ne blocam energia, fie prin schimbarea deciziei, fie prin participarea la un proces  de vindecare, simptomele pot fi inlaturate.
Deducem urmatorul lucru : corpul nostru este produsul final al unui proces care incepe in constiinta noastra si trece in campul energetic. Daca ne schimbam decizia care a dus la blocarea curgerii energiei, campul energetic se reechilibreaza si simptomul poate fi inlaturat, in masura in care ne permitem noi sa credem ca acest lucru este posibil. Ceea ce se poate reprezenta astfel :
ConstiintaCamp energeticCorp fizic
Schimbarea decizieiDeblocareInlaturarea simptomelor
Daca vindecam campul energetic, efectul se propaga in ambele directii, catre planul constiintei si catre planul fizic, astfel incat are loc o modificare a starii de constiinta ( se elibereaza stresul de pe acel nivel ) si de asemenea o eliberare a tensiunilor si simptomelor din planul fizic. Pentru a realiza vindecarile campului energetic, avem la dispozitie diverse tehnici despre care am mai amintit ( Prananadi, Reiki, etc). Acest proces are loc fie repede, fie lent, din nou in raport cu tot ceea ce ne permitem noi sa credem ca este posibil. Iata deci, ca boala, simptomul ne-a servit doar la comunicarea unei anumite situatii. Atunci cand cauza generatoare din planul constiintei nu mai exista, simptomul nu mai are motive sa se manifeste. Tensiunea dintr-o anumita regiune a corpului nostru reflecta o tensiune dintr-o zona particulara a constiintei noastre legata de un anumit aspect al vietii noastre. Partile din corpul nostru care nu functioneaza bine reflecta aspecte ale vietii noastre care nu sunt bune. Daca inlaturam tensiunea acumulata in acea parte a vietii, ea poate fi eliberata si din partea corespondenta din planul constiintei si, respectiv, din planul corpului fizic. Corpul nostru, constiinta noastra si acel aspect problematic al vietii noastre sunt atunci capabile sa revina la starea lor naturala de armonie.
In conluzie, orice boala, orice traumatism este rezultatul unei energii blocate. Intrucat noi directionam in mod voluntar constiinta, sau energia, prin intermediul gandurilor noastre, avem capacitatea sa deblocam energia, oriunde ar fi ea blocata. Astfel are loc vindecarea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu