sâmbătă, 10 septembrie 2011

SISTEMUL ENERGETIC UMAN SI REMEDIILE VIBRATORII





Atat inteleptii antici, cat si oamenii de stiinta din timpurile moderne sunt de acord cu ceea ce priveste faptul ca totul in viata este format din vibratii. Acestea sunt rezultatul miscarii electronilor si protonilor din fiecare atom al moleculelor din orice substanta. Vibratiile exista pretutindeni – in obiecte, in oameni, in  animale, si in atmosfera din jurul nostru. Frecventele vibratorii ale fiintelor sunt mai active si difera de cele ale materiei neinsufletite, insa vibratii exista in toate. Corpul uman este un sistem energetic; este compus din multe campuri energetice. Acestea inconjoara, emana din si pot interactiona cu corpul fizic si cu diferitele sale functii. Cateva dintre aceste forme energetice sunt lumina (culorile), energia electrica, termica (caldura), sunetul, energia magnetica si electromagnetica. Unul dintre scopurile medicinei holistice este acela de a determina ce energii, intensitati si combinatii sunt cele mai eficiente in procesul de vindecare.
In jurul corpului omenesc se afla un camp auric. Aura este constituita din doua aspecte. Ea include corpurile noastre subtile, asa cum sunt descrise in metafizica traditonala, si emanatiile energetice ale corpului uman. Corpurile subtile sunt „benzi” de energie de intensitati variate care inconjoara si interpenetreaza corpul fizic. Functia lor predominanta este aceea de a ajuta la coordonarea si reglarea activitatilor sufletului in viata fizica. Adevarata noastra esenta isi incetineste intensitatea vibratorie pe parcursul anumitor etape, pentru a se putea integra in vehicolul fizic fara sa il mistuie. Aceste etape sunt corpurile subtile, benzi de energie pe care le modeleaza in jurul sau, pentru a se integra pe deplin vehicolului fizic in dezvoltare. Constiinta se conecteaza totusi cu corpul fizic din momentul conceptiei, insa creste in intensitate pe parcursul vietii.
In cele ce urmeaza vom vedea patru aspecte ale sitemului energetic uman – fizic, astral ( emotional), mental si spiritual.
Pentru a avea o sanatate foarte buna, trebuie ca toate aceste patru aspecte sa fie in armonie. Problemele psihologice si cele fizice apar atunci cand corpurile subtile nu sunt aliniate in echilibru cu cel fizic. Aceasta lipsa de armonie poate fi cauzata de traume, stres, emotii puternice, atitudini mentale incorecte, etc. Asadar, trebuie sa facem eforturi pentru a ne mentine atat sanatatea fizica cat si cea emotionala, mentala si spirituala. Un dezechilibru la orice nivel se va manifesta in cele din urma in plan fizic, caci acesta este receptiv la toate influientele subtile. Prin fizic trebuie sa traducem si sa exprimam energiile emotionale, mentale si spirituale. Prin intermediul corpului fizic, traim si experimentam viata. Toate organele, tesuturile si sistemele din corpul nostru sunt formate din atomi cu vibratii similare. Daca un alergen sau o mancare alterata patrund in organism, pot modifica modelul vibratoriu al corpului sau al unui anumit sistem. La fel, o atitudine mentala sau emotionala dezechilibrata poate crea o aliniere gresita a corpurilor subtile cu cel fizic, efectul fiind tot o modificare la nivel vibratoriu. In astfel de cazuri, corpul are nevoie de ceva care sa-l ajute sa revina la modelul vibratoriu original. Putem folosi remedii vibratorii pentru a restabili temporar echilibrul intr-o anumita zona cu probleme.
Remediile vibratorii sunt stimuli de energie care interactioneaza cu sistemele energetice ale corpului uman pentru a ajuta la stabilizarea si corectarea starilor fizice, emotionale, mentale si spirituale. Focalizand remediul vibratoriu potrivit pe o anumita zona cu probleme, putem restabili temporar echilibrul in zona respectiva. Cand exista un echilibru, corpul are un nivel mai ridicat de eficienta in eliminarea toxinelor si a aspectelor negative care ar putea ingreuna procesele ce au loc in organism. Cu ajutorul remediilor vibratorii, reinstauram un flux de energie adecvat. De multe ori nu ne dam seama ca organismul stie sa aiba grija de el insusi. Din nefericire insa, chiar noi ii stam in cale. Nu mancam sanatos. Ne suprasolicitam. Nu ne odihnim. Ne expunem stresului si negativismului. Ne cramponam de emotii si atitudini care ii intrerup fluxul energetic normal, provocand slabiciune si dezechilibru.
Deoarece corpul uman este un sistem energetic, putem folosi diferite vibratii energetice pentru a interactiona cu acesta. Unele dintre cele mai frecvente si eficiente remedii vibratorii sunt sunetele, culorile, aromele, esentele florale si minerale, pietrele,etc.

Vindecarea vibratorie cu ajutorul sistemului chakrelor
Chakrele ( in sanscrita inseamna roata si se refera la un vartej de energie care emana in anumite zone ale corpului uman) sunt principalii mediatori ai tuturor energiilor din corpul nostru si ale celor care vin din afara. Ele mediaza impulsurile electromagnetice si alte impulsuri subtile ale sistemului nostru energetic. Acestea preiau diferitele forme ale energiei noastre si ajuta corpul sa le distribuie pentru diversele functii fizice, emotionale, mentale si spirituale. Desi nu fac parte propriu zis din corpul nostru fizic, ajuta la conectarea campurilor noastre de energie subtila, inconjurand, interpenetrand corpul si participand la functiile acestuia. Desi au fost considerate un fel de „aiureala metafizica”, stiinta si tehnologia moderne demonstreaza ca in locatiile traditionale ale chakrelor corpul emite un flux electromagnetic mai intens.
Chakrele sunt conectate la functiile corpului fizic mai ales prin intermediul glandelor endocrine si al sistemului spinal. Acestea mediaza energia din interiorul si din afara corpului prin diferitele legaturi spinale pentru distribuirea energiei in corp prin intermediul nervilor si al sistemului circulator. In acest fel, toate organele, tesuturile si celulele primesc energia de care au nevoie.
In momente de dezechilibru, chakrele incearca sa impinga o cantitate mai mare de energie si de forta vitala prin aura si prin corpurile subtile in interiorul corpului fizic, pentru a contracara boala. Daca nu se remediaza dezechilibrele, cu timpul, insesi chakrele s-ar putea slabi si dezechilibra. Apoi, nu mai pot absorbi energie prin aura, si prin corpurile subtile. De asemenea ele ar putea deveni hiperactive, creand astfel probleme in diferite sisteme din corp. In fiecare din cazuri, acestea se intampla de obicei atunci cand incepe sa se manifeste o disfunctie fizica. Daca vrem sa remediem problema, trebuie mai intai sa restabilim echilibrul sistemului de energie subtila si al fluxului natural de energie din corpul fizic. In multe cazuri, simpla restabilire a echilibrului si a functionarii chakrelor, fie va corecta, fie va ameliora dezechilibrul fizic. O  data restabilit fluxul energetic din chakre, corpul insusi se poate concentra mai bine asupra eliminarii formelor fizice ale dezechilibrului. Cel mai eficient mijloc de restabilire a echilibrului chakrelor si deci al sistemelor fizice din corp il constituie remediile vibratorii. Astfel de remedii vibratorii pot include atingerile terapeutice (tehnici ca: Prananadi®, Reiki, reflexoterapia si masajul ) sunetele, culorile, aromele, cristalele, esentele florale. Anumite vibratii pot fi folosite pentru a echilibra activitatea chakrelor, indiferent daca acestea sunt hiper- sau hipoactive.
Orice dezechilibru din cadrul campului energetic al unei persoane ar putea sa se manifeste sub forma unor afectiuni fizice, emotionale, mentale si/sau spirituale.  Asadar, este important sa analizam si sa intelegem atat aspectele fizice cat si metafizice ale fiecarei chakre si reactiile sale fata de orice fel de vibratii.

 Sursa : T.Andrews-"Manualul vindecatorului"


Un comentariu:

  1. Aceste vibratii merg in paralel cu energiile din corpul nostru care ? Aceste energii care circula prin corpul nostru pot fi blocate de unele afectiuni ? Dupa cate inteleg, specialistii pot sa observe zonele corpului in care avem probleme medicale.
    Ceea ce ai relatat mai sus ajuta in mare parte daca cunosti si pui in aplicare Reiki ?
    Am observat ca o foarte mare importanta o are o alimentatie corecta. Deci in general trebuie sa avem grija de Alimentatie, Exercitiile fizice si Psihicul nostru.
    Frumos articol.

    RăspundețiȘtergere