luni, 26 septembrie 2011

CANALELE ENERGETICE SI TERAPIA LOR


Modul in care energia vitala ajunge in corpul fizic si in spirit, este o problema a cunoasterii medicinei energetice precum si de anatomie si fiziologia corpului omenesc. Factorul esential si „suportul logistic” al difuzarii fluidelor si substantelor energetice in corpul omenesc il constituie sangele. Organele interne pot fi depozitare, producatoare sau conducatoare de energie. Glandele cu secretie interna, produc hormonii necesari transformarilor biochimice si echilibrului intern. Structura sistemului nervos asigura inervarea simturilor si feedback-ul pentru informatii si comenzi. Intreaga structura a  aparatului circulator pompeaza si absoarbe, pentru reciclare, sangele, substante organice si anorganice si oxigen din corpul fizic si indeosebi din creier. Toate organele si aparatele sunt impregnate de vasele sanguine ale sistemului circulator si structurile sistemului nervos. Informatiile la si de la organe se realizeaza printr-un sistem special de analizatori si organe de simt, comenzile insa se dau din spirit, prin reteaua energetica si creier ( sistemul  nervos central), catre sistemul nervos simpatic si parasimpatic, catre simturi, un rol deosebit avandu-l ganglionii simpatici si parasimpatici de la organe si de pe coloana vertebrala care realizeaza click/declick-uri, porti de inchidere a functiilor canalelor si meridianelor retelei energetice.


Pe langa cele doua sisteme, circulator si nervos, mai exista si sistemul energetic, ce strabate corpul. In cadrul acestuia, avem trei canale importante, si anume : sushumna, prin coloana vertebrala si ida(-) si pingala(+) care merg in spirala in jurul chakrelor. De o parte si alta a coloanei vertebrale, la insertia vertebrelor se gasesc ganglionii parasimpatici, care au rol foarte important in functionarea retelei nervoase, dar si celei energetice, a canalelor si chakrelor, iar la nivelul fiecarui organ se afla ganglionii simpatici, care au rol deosebit in functionarea meridianelor energetice. Prin unirea subcentrilor energetici se activeaza 72.000-76.000 de canale energetice,care au legatura intre ele prin aproximativ 365.000 porti de vibratie numite si nadi-uri. Numarul lor este in functie de tiparul spiritului persoanei. Capacitatile spirituale difera de la individ la individ. Portile de vibratie se activeaza treptat, numai cele care sunt necesare si numai daca este nevoie, si in anumite conditii. Sushumna, canalul central trece prin coloana vertebrala avand punctul de plecare in centrul energetic al bazei, Muladhara chakra, si se termina in centrul energetic al crestetului, Sahasrara chakra. Din nadisurile chakrei Muladhara, pleaca ida(-) si pingala(+), ce urca intr-o miscare in spirala de-a lungul canalului central facand „bucle” in jurul chakrelor si se intersecteaza cu canalul central Sushumna la nivelul chakrei a sasea, (Ajna) conducand energia. Trecand printre chakre, ele le alimenteaza cu fluidele venite din exterior, indeosebi cu energii solare. Fluidele divine, intra prin chakra a saptea, (Sahasrara), venind de sus, si se numesc prana.
Asadar, in sanatate exista doua interactiuni, una intrinseca, organica si una extrinseca, ambientala. Daca sistemul este in echilibru, nu sunt probleme si restrictii in curgerea energiei, deci nu  exista nici blocaje (boala).
In cazul in care energia este blocata in anumite puncte (din anumite motive pe care le-am analizat in postarile despre cauzele subtile ale bolilor), apar dezechilibrele care daca persista in timp, conduc la probleme mai grave. In acest caz, aplicarea tehnicilor si metodelor practice de terapie prin medicina energetica a meridianelor, duce la echilibrarea si readucerea intregului metabolism al organismului la ritmul si ciclul lui firesc.
Omul este o entitate spirituala unica, un sistem complex format din spirit, suflet si trup. Medicina clasica se fereste insa de abordarea temei spiritului si sufletului, dar cand aceasta „masinarie” minutata numita organismul uman se deregleaza, inbolnavindu-se grav, se petrece un lucru uimitor: toata lumea – pacient, familie, medic – se roaga la Dumnezeu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu