luni, 22 august 2011

CONSTIENTIZAREA METAFIZICA A SANATATII

 
Noi, ca fiinte umane, suntem fiinte multidimensionale – actionam simultan din plan fizic, emotional, mental si spiritual. Pentru a se putea manifesta adevarata sanatate, trebuie sa intelegem felul in care toate aceste dimensiuni interactioneaza si ne influienteaza structurile de sanatate.
„Metafizic” inseamna dincolo de realitatea fizica, si implica o cauzalitate dincolo de aspectul fizic. Ca fiinte umane, tindem sa ne privim dintr-o perspectiva limitata. Suntem „invesmantati” in carne. Putem vorbi despre suflet, sau spirit, dar suntem creaturi fizice. Gandim, simtim, actionam si reactionam din punctul de vedere al unei constiinte fizice, dar suntem mai mult decat niste simple fiinte fizice. Acele ganduri si senzatii, desi nu sunt palpabile fizic, influienteaza intr-adevar conditiile si perspectrivele fizice – ele constituie o dimensiune a esentei noastre care ne influienteaza foarte mult sanatatea.
Majoritatea afectiunilor au cauze de natura metafizica; de cele mai multe ori, ele nu-si au originea in trup sau in mediul inconjurator. Toate acele elemente din mediul fizic carora le atribuim in general diverse afectiuni ( virusi, bacterii etc.) se afla in permanenta in jurul nostru. Cu toate acestea, aspectele noastre metafizice ne fac sa credem ca ele ar constitui o problema. Emotiile, atitudinile si gandurile scapate de sub control ne epuizeaza energiile fizice naturale si ne scad imunitatea, devenind astfel mai predispusi la o raceala de pilda, sau la alte probleme de sanatate. Chiar si atunci cand boala este rezultatul lipsei de miscare sau al unei alimentatii necorespunzatoare, ar trebui analizate cauzele emotionale si mentale ale obisnuintelor inradacinate.
Ceea ce gandim pune in miscare energia necesara experientelor noastre viitoare, mai ales in ceea ce priveste sanatatea noastra. In fiecare dintre noi exista un nivel al subconstientului ce raspunde pur si simplu – ca un copil – la orice expresie sau gand de-al nostru. Acest nivel actioneaza si pentru mentinerea sanatatii noastre  - preia gandurile, sentimentele si expresiile noastre si le pune in miscare, pentru a se putea manifesta. Cand facem afirmatii de genul : „racesc de doua ori pe iarna” , acea latura a mintii noastre actioneaza asupra energiei noastre fizice, si cand se apropie iarna, suntem mai predispusi sa „ne potcovim” cu acele doua raceli. Gandurile, sentimentele si cuvintele noastre devin profetii ce se implinesc de la sine – care adeseori actioneaza din exterior chiar in corpul fizic. Acel nivel al subconstientului controleaza o mare parte din ceea ce se manifesta in corpul nostru si in ceea ce ne inconjoara. El raspunde intru totul gandurilor, sentimentelor si expresiilor noastre.
Sanatatea noastra este alegerea noastra. Unii ar putea spune ca nu pot face nimic in legatura cu felul lor de a simti si gandi despre ei insisi, plangandu-se toata viata. Dar, ceea ce este cel mai trist, este faptul ca de multe ori, alegem sa continuam cu aceleasi modele, cand de fapt le-am putea schimba. Nu putem modifica trecutul, insa viitorul – si in special viitorul sanatatii noastre – ne este modelat de gandurile si sentimentele noastre de azi. Daca ne schimbam modul de a ne imagina, ne schimbam lumea. Pe masura ce ne vom trata bolile cu ajutorul energiilor vindecatoare, va deveni tot mai evident faptul ca majoritatea dezechilibrelor sunt urmarea manifestarii unei lipse a dragostei fata de propria noastra fiinta. Daca le cautam, aceste manifestari pot fi usor de recunoscut : ne mustram  si ne aducem critici; ne spunem ca suntem prea grasi, prea slabi, prea batrani, prea tineri, prea scunzi, prea inalti, bem bauturi alcoolice, ne drogam, nu facem miscare, mancam aiurea, ne mustram pentru orice, ne comparam cu altii, nu reusim sa luam decizii; repetam in mod constant greselile trecutului, pesupunem ca nu suntem in stare sa facem lucrurile care ne-ar placea.
Vestea cea buna, este ca situatia se va putea schimba in bine, daca am incepe sa intelegem ca numai noi suntem raspunzatori pentru gandurile si sentimentele noastre pentru care suferim consecintele. Iar ceea ce conteaza cel mai mult, este descoperirea cauzelor care au condus in cele din urma la dezechilibrul fizic. Oamenii se aduc ei insisi in situatia de a se imbolnavi, creandu-si probleme din diverse motive :
-         Pentru a incerca sa faca progrese si sa invate
-         Pentru a starni compasiunea lor si a celor din jur
-         Pentru a invata cate ceva despre propria lor respomsabilitate
-         Pentru a gasi o cale in vederea acelei treceri pe care o numim moarte
-         Pentru a castiga dragostea si atentia celorlalti
-         Pentru a le da o lectie celorlalti
-         Pentru a stimula o noua perceptie a vietii si proceselor sale
-         Pentru a curata corpul de toxinele acumulate din surse exterioare
Cu ajutorul vindecarii holistice aflam care este cauza bolii si lectiile ei inerente, readucand corpul in starea de echilibru. In cazul in care nu reusim sa ajungem la cauza, nu facem altceva decat sa alinam simptomele si boala se va manifesta din nou, in alt mod sau in alt loc si de obicei cu mai multa intensitate.
Boala se manifesta atunci cand corpul are un nivel scazut de forta si vitalitate. Insa, criza de boala izbucneste pentru a ne salva viata; practic este o curatare fortata – si inca una foarte puternica, deoarece se manifesta prin afectiuni ale unor organe, stari canceroase, toxine in sange sau diverse alte situatii traumatice. O astfel de boala poate dura saptamani, chiar luni – depinde de cat timp ne-am neglijat organismul.
De obicei, o boala grava, determina individul sa-si puna intrebari cu privire la viata sa – din aceasta cauze, crizele cardiace si starile canceroase, de exemplu, vor declansa o schimbare dramatica a stilului de viata.
Pentru dobandirea unei vindecari totale si durabile, sa insistam asupra infinitatii de posibilitati, recompense si binecuvantari care ar putea sa ne umple viata, decat sa ne concentram asupra limitarilor noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu