vineri, 22 iulie 2011

APARATUL URINAR - semnificatia subtila


Aparatul urinar este cel care regleaza cantitatea de apa din organism si echilibru dintre sarurile minerale si ioni prin productia si eliminarea urinei.
Rinichii sunt cei care ne ajuta sa eliminam deseurile metabolice din organism, substantele straine, toxice, sa mentinem echilibrul acido-bazic si pH-ul sangelui. Tot rinichii ajuta la formarea unor hormoni si in special a reninei, care joaca un rol foarte important in mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale. Apa este in legatura cu o stare de purificare,cu emotiile, care de exemplu pot fi reprimate prin lacrimi de tristete sau de bucurie. Un om care este lipsit de sentimente, de emotii spunem ca este „sec”. Apa mai este corelata cu relatiile, pentru ca are receptivitate exceptionala, mentinand o relatie si o memorie cu tot ceea ce ea intra in legatura. Rinichii sunt corelati cu alegerile, deciziile pe care le luam, sunt cei care filtreaza ce este pro si ce este contra intr-o situatie. Ei elimina nu doar apele uzate, dar si emotiile, pe care le consideram toxice pentru noi. Tot rinichii se considera ca sunt in legatura cu energia fundamentala a fiintei, sunt in legatura cu sursa, cu originea, cu energia ancestrala, sunt sediul energiei sexuale, fiind in legatura cu filiatia noastra, cu stramosii nostrii. Rinichii sunt cei care mentin atat echilibrul osmotic  cat si cel acido-bazic, echilibrul Yin (bazic), si Yang (acid), echilibru intre energiile noastre feminine (Yin) si masculine (Yang), echilibru in intreaga noastra viata, calea de mijloc. Sa ne reamintim ca rinichii sunt din punct de vedere astrologic in legatura cu zodia Balantei. Emotia negativa de baza care genereaza probleme la nivelul rinichilor este frica, o frica profunda, de exemplu o frica prelungita fata de o situatie sau o persoana, frica de a infrunta o schimbare, frica de boala, frica de moarte. Frica de nou vinew din teama de a renunta la vechile scheme de gandire, principii, credinte, la sentimentul de nesiguranta, de incapatanare, desi totul ne invita sa ne transformam. Ei sunt in legatura si cu energia sexuala si pot aparea probleme in momentul utilizarii incorecte a acesteia, a scaderii vitalitatii, cand sunt probleme in cuplu, exprimate sau nu.
Ureterele sunt doua canale fine, simetrice care fac legatura intre rinichi si vezica urinara. Conducand urina din interior catre exterior, uretele  sunt corelate cu capacitatea de a trece anumite sentimente si emotii vechi si adeseori solidificate din subcontient in constient.
Vezica urinara ne ajuta sa ne delimitam teritoriul. Animalele se servesc de urina pentru a-si delimita teritoriul. Problemele la nivelul vezicii urinare apar atunci cand avem sentimentul ca ne-a fost invadat spatiul, cand simtim nevoia de a ne debarasa de o tensiune emotionala, de o frica, cand ne simtim neputinciosi fata de cineva apropiat si cand exista o stare de frica fata de o fiinta care reprezinta o autoritate pentru noi, cum ar fi un parinte, sau sotul, sotia, dar si cand avem probleme in a ne manifesta propria autoritate. Femeile sufera adesea de cistite cand au senzatia ca nu-si gasesc locul in spatiul conjugal. Copii au enurezis ( urinare in pat ) atunci cand exista o situatie sau o persoana (tatal, un profesor, un coleg mai mare ) care le genereaza o profunda stare de frica.

Sursa foto: www.corpul-uman.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu