vineri, 10 iunie 2011

SEMNIFICATIA SUBTILA A UNOR ZONE SI ORGANE ALE CORPULUI FIZIC : Articulatiile, Oasele, Muschii, Spatele


Articulatiile reprezinta capacitatea noastra de a schimba directia vietii, de a fi flexibili, de a ne adapta unor circumstante cu totul noi. Problemele la acest nivel arata lipsa flexibilitatii, rigiditate mentala, o mare exigenta fata de noi si fata de anturaj, criticism, intoleranta.
Oasele reprezinta structura vietii noastre, baza pe care ne sprijinim pentru a face fata vietii. Ele au si un rol de protectie, de exemplu craniul pentru creier, sau coloana pentru maduva osoasa. Oasele sunt corelate cu modul in care noi ne „rigidizam”, pentru a putea face fata situatiilor dificile care apar. Oasele sunt corelate cu structura, natura noastra cea mai profunda, cu convingerile si credintele noastre cele mai intime, cu principiile noastre de viata.
Muschii reprezinta motorul, motivatia, dorinta, vointa de a realiza. Ei mai reprezinta si efortul, fiind cei care transforma gandirea in actiune. Problemele musculare arata lipsa motivatiei de a actiona sau teama de a actiona, sau sentimentul ca ne simtim blocati in dorinta noastra de a actiona, o stare de crispare, de contractura launtrica.
Spatele este corelat cu starea de verticalitate pe care trebuie sa o avem in viata si de fiecare data cand facem compromisuri putem avea probleme legate de spate. Spatele este suportul vietii, cel care ne sustine in a duce greutatile vietii, iar cand ne simtim coplesiti de dificultati putem avea probleme cu spatele. Probleme la acest nivel mai pot aparea atunci cand ne simtim tradati de cei la care tinem. Sa ne reamintim expresiile : „atacat pe la spate” sau „vorbit pe la spate” care sugereaza exact acest lucru.
Problemele in partea de jos a spatelui pot indica teama de viitor si lipsa de sustinere financiara. Durerile in partea de mijloc pot indica un sentiment de culpabilitate ( la stanga fata de o femeie, la dreapta fata de un barbat ), dificultati de detasare fata de trecut, probleme afective. Problememe in partea de sus a spatelui pot indica neintelegere de catre anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment.    
Sursa : "Bolile ne invata unde gresim"-Dr.A Meyer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu