joi, 30 iunie 2011

SEMNIFICATIA SUBTILA A SOLDURILOR SI MEMBRELOR INFERIOARE

Soldurile – reprezinta utilizarea liberului arbitru, pentru a ne gasi propria cale pin planul material. O problema in aceasta zona inseamna o slaba utilizare sau lipsa utilizarii propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop in viata. Tot soldurile poarta trupul intr-un echilibru perfect. Sunt corelate cu o stare de incredere ferma in evolutie. Problemele soldurilor apar atunci cand ne confruntam cu o stare de teama de a merge inainte in deciziile importante si nu stim sa ne mentinem echilibrul in momentele dificile.
Bazinul – reprezinta aspectele creatoare si procreative ale individului. Problemele la acest nivel se pot datora schemelor negative privind sexualitatea.
Membrele inferioare – sunt cele care ne permit sa ne miscam, sa avansam, dar si sa intram in legatura cu lumea, sa socializam. Problemele la acest nivel pot arata frica de a avansa, frica fata de viitor.
Coapsele – ne sustin, reprezentand un punct de sprijin si puterea de a merge inainte. Ele mai sunt legate de constientizarea limitelor noastre si dorinta de a le depasi. Problemele la acest nivel pot scoate la suprafata o rana afectiva ce exista in subconstientul nostru si adesea chiar un sentiment ca am fost tradati sau abandonati. Mai pot aparea probleme atunci cand ne confruntam cu teama de a avansa, de a merge catre o situatie care noua ni se pare incerta. Coapsele mai sunt uneori considerate a fi in legatura cu aspectele sufletesti. Daca individul isi rupe femurul, aceasta poate insemna ca el nu si-a ascultat fiinta sa interioara, ca trebuie sa devina din ce in ce mai creativ si ca personalitatea sa  trebuie sa se integreze din ce in ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfectionare.
Genunchii sunt corelati cu necesitatea de a intelege ca daca vrem sa avansam trebuie sa ne pliem mai intai. Pentru a ne plia trebuie sa manifestam o stare de supunere si chiar de umilinta. Ei mai implica o stare de suplete interioara dublata de o stare de forta launtrica, pentru a fi capabili sa ne adaptam pentru a avansa. Probleme cu genunchiul pot sa arate situatii aparent contradictorii. Poate fi vorba de o stare de orgoliu si incapatanare care genereaza un refuz in a ne plia, de a fi flexibili in fata situatiilor vietii. O alta situatie, ar fi in cazul fiintelor care se lasa ingenunchiate mult prea usor de dificultati, care fac  prea multe compromisuri, calcand adesea peste intuitie si convingerile personale. O problema la genunchi mai poate indica o indepartare de scopul sau din aceasta viata si un refuz de a evolua.
Gambele ne permit sa avansam, sa mergem catre viitor, catre ceilalti. Probleme la acest nivel pot aparea atunci cand ne simtim limitati in actiunile noastre, in proiectele noastre de catre ceilalti sau chiar de catre noi insine, sau  cand avem senzatia ca ne lipsesc mijloacele de a realiza ceea ce noi aspiram.
Fiinta umana este duala, dispunand de aspecte masculine si feminine. Este deci natural ca gamba, care este considerata ca reprezinta personalitatea, sa aiba doua oase : tibia si peroneul. Pentru o femeie tibia o reprezinta ca femeie, si peroneul simbolizeaza partea sa masculina, inconstienta. Pentru barbat, tibia il reprezinta ca barbat, in timp ce peroneul indica partea sa feminina, inconstienta. De exemplu : daca un barbat isi rupe tibia stanga, aceasta inseamna ca el are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga=femeia, mama, sotia etc.), si cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie si de actiune. Daca o femeie isi rupe peroneul stang, aceasta inseamna ca ea are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga= mama, prietena, rivala,etc ) si cu partea sa masculina, inconstienta. Ea se poate lasa manevrata de catre o prietena sau colega.
Gleznele – reprezinta capacitatea de a porni inspre noi directii, noi decizii, (in ce directie sa o luam) cu determinare, dar si cu o stare de flexibilitate launtrica, de adaptabilitate. Sunt corelate cu o stare de stabilitate, dar si de suplete in legatura cu relatiile noastre cu ceilalti. Probleme la acest nivel pot sa apara atunci cand ne simtim opriti din ceea ce dorim sa intreprindem, impiedicati in directia pe care dorim sa mergem, sau din contra constransi sa mergem pe un drum pe care nu dorim, sau ne simtim incapabili de a avansa in directia propusa, sau culpabili fata de directia in care mergem.
Labele picioarelor – reprezinta ancorarea, conexiunea cu Terra si cu manifestarea. Reprezinta urma, amprenta pe care o lasam in aceasta lume prin rolul social pe care il avem. Mai reprezinta criteriile noastre si convingerile noastre legate de viata, dar si capacitatea noastra de a ne adapta la realitatea exterioara, de a fi cum se spune „ cu picioarele pe pamant”. Problemele la picioare pot arata un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna in viata, faptul ca ne cramponam de o anumita pozitie sociala sau de o anumita atitudine launtrica.
Degetele de la picioare – ne ajuta sa ne adaptam su suplete la realitatea dar si la asperitatile mediului, sa avasam, ele reprezentand un punct de echilibru si de perceptie a mediului inconjurator.
Degetul mare de la picior – este un punct de echilibru care ne sustine ca sa avasam. In medicina traditionala chineza la nivelul degetului mare de la picior avem meridianele Splina-Pancreas, si Ficat.
Al doilea deget de la picior – este corelat cu directia pe care o luam in viata. In medicina traditionala chineza la nivelul acestui deget avem meridianul Stomac.
Al treilea deget de la picior – este corelat cu o stare de creativitate si sexualitate. Nu exista nici un meridian care sa porneasca de aici.
Al patrulea deget de la picior – este corelat cu o stare de unitate afectiva. In medicina traditionala chineza la acest deget avem meridianul Vezica Biliara.
Degetul mic de la picior – este corelat cu o stare de ascultare launtrica. La acest deget avem meridianul Vezica Urinara.    

Sursa foto : sportsanatate.blogspot.com     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu