luni, 30 mai 2011

DEFICIENTE ALE IMUNITATII


In medicina traditionala chineza exista patru forme fundamentale de deficienta imunitara, fiecare asociata cu unul dintre cele Patru Elemente Fundamentale ale sanatatii, dupa cum urmeza:
DEFICIENTA SANGUINA
Primul simptom de deficienta sanguina este anemia sau „sangele slabit”. Aceasta stare poate fi cauzata de toxicitatea ori hiperaciditatea fluxului sanguin, de niveluri insuficiente de hemoglobina, sau de slaba circulatie a sangelui, fiind de asemenea asociata cu scaderea numarului de globule rosii si albe, cu deficitul unor enzime protectoare, antioxidante, ca superoxid-desmutaza (SOD), sau cu malnutritia. Deficienta sanguina afecteaza functia de detoxifiere a sangelui, precum si gradul de distribuire a elementelor nutritive, a oxigenului, a enzimelor si a celorlalte elemente esentiale.
DEFICIENTA  de  ENERGIE
Primele simptome ale acestui tip de deficienta sunt: oboseala cronica, slabiciunea, letargie mentala, scaderea libidoului si depresia.  Printre cauze se pot enumera: obstructii ale meridianelor energetice, digestie ineficienta si asimilarea deficitara a substantelor nutritive, dezordini metabolice la nivel celular, respiratie superficiala sau dezordonata, excese emotionale si disfunctii ale glandelor suprarenale cauzate de stresul cronic. Deficienta energetica isi pune amprenta asupra imunitatii printr-o circulatie sanguina deficitara, stanjenind astfel, functiile vitale : metabolismul, digestia, excretia, slabind campul de energie radianta protectoare ce apara corpul impotriva energiilor externe daunatoare.
DEFICIENTA  YIN
Este asociata cu nutritia si fluidele vitale, determinata de  secretia insuficienta de hormoni esentiali si enzime, probleme digestive, de afectarea functiilor de detoxifierere a sistemului limfatic si ale membranelor mucoase. Simptomele obisnuite pentru acest tip de deficienta sunt : uscaciunea pielii, sete cronica, aversiune fata de caldura.
DEFICIENTA  YANG
Deficienta yang, este in relatie directa cu rezistenta si determina scaderea campului protector de energie radianta a corpului. Este adesea cauzata de insuficiente in functionarea  rinichilor si mai cu seama a glandelor suprarenale, glande care in medicina traditionala chineza sunt considerate ”radacina vieţii”, pentru ca adapostesc cea mai pretioasa rezerva de energie primordiala. La barbatii de varsta medie, aceasta stare se numeste „rinichi defectuosi” si este cauzata adesea de pierderea excesiva de lichid seminal prin ejaculari frecvente, fapt care afecteaza puternic glandele suprarenale. Stresul cronic si tensiunea emotionala care epuizeaza glandele suprarenale sunt cauze de deficiente Yang atat la femei cat si la barbati. Aversiunea fata de frig, lipsa setei, racirea mainilor si a picioarelor, oboseala cronica, sunt simptome comune ale deficientei Yang. Cheia sanatatii si a longevitatii este cultivarea Celor Patru Elemente Fundamentale.

3 comentarii:

  1. Deficienţa de energie poate fi cauzată şi de lipsa unei activităţi sportive sau de o atitudine deprimată.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici, e vorba de deficienta de imunitate cauzata de variatiile nivelului energetic, precum si de polaritatea energiei. Daca nu ai avea energie suficienta ai putea face miscare, sport ?

    RăspundețiȘtergere
  3. De ceva vreme am un dezechilibru energetic asa il percep eu .......imunitate scazuta insufienta respiratorie , diferite infectii la nivelul pielii si poate si al lichidelor corpului ! minte confuza !

    RăspundețiȘtergere