luni, 11 aprilie 2011

METODE SI POSIBILITATI DE DEZVOLTARE SI ECHILIBRARE A CHAKREI PLEXULUI SOLAR

Cand chakra a treia este sanatoasa, ea confera senzatia de putere, si astfel avem convingerea ca “eu pot sa actionez astfel incat sa realizez ceea ce doresc”. Cu alte cuvinte, numai aprinzand focul nostru interior, putem sa ne traim viata cu adevarat. Dezvoltarea puterii personale vine din sentimentul a “cine suntem cu adevarat”. Aceasta putere se poate ivi din orice situatie si ne ghideaza prin complicatiile vietii, complicatii care ne ajuta sa evoluam si sa ne maturizam. Constientizarea meritelor noastre, stima, auto-aprecierea si cunoasterea adevaratelor noastre puteri, ne fac sa radiem lumina si sa stralucim in viata.

Iata ce putem face pentru a avea echilibrata MANIPURA chakra :
Trairi – emotii pozitive – in mijlocul naturii
Lumina aurie a Soarelui corespunde cu lumina, caldura si forta chakrei plexului solar. Daca te deschizi in mod constient in fata influentei sale, aceste calitati vor fi revigorate in tine. Viziunea unui camp insorit, de rapita sau de cereale coapte, iti ofera si ea trairea unei impliniri manifestate ca raspuns la forta luminoasa a Soarelui. In mijlocul florii soarelui, in unitatea cercului, vei vedea desene in spirala, iar in petale vei recunoaste lumina aurie care radiaza in jur. Daca te adancesti in aceasta “mandala” naturala, vei avea trairea launtrica a unitatii si, in ea, a esentei miscarii intelepte, a unei activitati care puternica, fericita, dulce si plina de frumusete, radiaza catre tine.
Meloterapie
A treia chakra este activata prin melodii focoase. Muzica de orchestra, rasunetul coordonat al numeroaselor sunete poate conduce la armonizarea chakrei plexului solar. In caz de hiperactivitate, este potrivita orice muzica relaxanta, care calmeaza si care te ajuta sa te adancesti in centrul fiintei tale. Vocal: Chakra plexului solar raspunde la un o” deschis ca in cuvintele in care vocala o” nu este accentuata. Aceasta favorizeaza modelarea spre exterior a personalitatii, pornind dintr-o deplinatate interioara. Un o” deschis se apropie de “a”-ul chakrei inimii. El confera manifestarilor larghete, plinatate si bucurie. Mantra: RAM.
Cromoterapie
Un galben curat, insorit activeaza si intareste functiile celei de-a treia chakre. Galbenul invioreaza activitatea nervoasa, gandirea, precum si contactul si schimburile cu altii. Actioneaza impotriva senzatiei de oboseala launtrica, da bucurie si relaxare voioasa. Daca esti prea pasiv sau intristat, un galben pur iti va fi de ajutor pentru a relua viata si activitatea. Dar stagnarea psihica poate cauza si o reala constipatie fizica. O culoare galben-aurie are un efect limpezitor si calmant in problemele sufletesti si in imbolnavirile psihice. Ea fortifica activitatile spirituale si sprijina acele forme de intelepciune care se nasc din experienta.
Cristaloterapie
Piatra semipretioasa numita ochi de tigru favorizeaza vederea fizica si pe cea launtrica. Ea ascute capacitatea de intelegere si de descoperire a unor greseli, precum si de tratarea acestora.
Chihlimbarul: Da caldura si siguranta. Forta solara din el te conduce pe calea catre o bucurie mai mare si lumina mai limpede. Ajuta privirea launtrica si iti arata cum te poti valorifica in viata. Chihlimbarul sprijina si norocul in afaceri. Pe plan fizic, chihlimbarul purifica organismul, are un efect de echilibrare asupra sistemului digestiv si hormonal, curata si intareste ficatul.
Topazul: Piatra pretioasa de culoare galbena te umple in mare masura cu forta radioasa si cu caldura luminii solare. Da o stare de constienta mai lucida, vigilenta si limpezime, bucurie si vitalitate. De asemenea, anuleaza sentimentele impovaratoare si gandurile tulburi, constituind un ajutor in starile de anxietate si depresive. Fortifica si stimuleaza intregul corp si favorizeaza digestia corporala si spirituala.
Citrinul: Aduce o stare generala buna, caldura si vioiciune, siguranta si incredere. Te ajuta sa-ti prelucrezi experientele de viata si sa le integrezi in personalitate, precum si sa aplici in viata cotidiana observatiile intuitive. Aduce implinire interioara si exterioara si te ajuta in realizarea scopurilor tale. In corpul fizic ajuta la eliminarea toxinelor, in indigestii si in diabet si invioreaza activitatea sanguina si nervoasa.
Aromoterapie
Lavanda: Uleiul de lavanda are un efect calmant si relaxant asupra chakrei plexului solar prea active. Vibratiile sale calde ajuta solutionarea si prelucrarea unor emotii stagnante.
Rozmarinul: Uleiul de rozmarin proaspat si condimentat este potrivit mai ales in blocajul chakrei plexului solar. Are un efect inviorator si excitant, ajuta in depasirea leneviei si trezeste pofta de actiune.
Bergamota: Vibratiile acestui ulei, extras din perele bergamote (para regilor) poarta in sine multa lumina. Aroma sa proaspata, citrica intareste energiile vitale. Da incredere in sine si siguranta.
MEDITATIE  PENTRU  DESCHIDEREA  CHAKREI   A  TREIA  
Stam in picioare, cu picioarele putin departate :
1. Inspiram si expiram de trei ori, aducand energia pina in zona plexului solar.
2. Sarim usor timp de 1-3 minute, ca si cum am fi pe o trambulina.
3. Ne oprim si reluam pozitia de stat in picioare cu picioarele usor desfacute, si coloana vertebrala dreapta.
4. Punem mainile pe umeri, cu coatele ridicate la nivelul umerilor.
5. Inhalam si ne rasucim catre stanga, apoi la exhalare ne rasucim catre dreapta, timp de 1-3 minute, (pe o muzica vioaie).
6. Facem tot posibilul ca sa ridem timp de 1 minut.
 7. Punem mainile pe plexul solar, inspiram si rostim afirmatia: “eu pot.” Repetam afirmatia de mai multe ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu