luni, 25 aprilie 2011

Metode de detoxifiere a organismului dupa mesele traditionale de Paste


Pe langa zilele libere de Paste si reunirea familiilor, mult asteptate au fost si mesele traditionale. Din aceasta cauza, un lucru important caruia probabil ii acordam o mai mica importanta este : excesul de alimente din aceste zile. Pentru a ne bucura cum se cuvine de aceste Sfinte Sarbatori, cu siguranta am  asezat pe masa cat mai multe si cat mai variate preparate si am gustat pe rand din fiecare cate putin sau poate chiar mai mult. Chiar si alimentele noastre traditionale pe care le pregatim cu aceasta ocazie  pot deveni indigeste daca sunt consumate in exces, dupa un post ( mai scurt sau mai lung ), sau in cazul bolnavilor cu afectiuni care implica anumite restrictii de hrana.
Iata ateva propuneri ce pot fi aplicate dupa o masa ( sau mai multe ) copioasa, despre cum putem sa evitam dezechilibrul digestiv si implicit cel al siluetei:
1.   Plimbare usoara dupa masa - miscarea poate stimula eliberarea hormonilor care incurajeaza activitatea digestiva.
2. Eliminarea stimulentilor - ceai negru, cafea, ciocolata, grasimile, care pot favoriza spasmele tractului digestiv.
3.  Adoptarea unui regim bazat excusiv pe fructe si legume proaspete in zilele care urmeaza imediat sarbatorilor, pentru a reechilibra organismul cu enzimele necesare unei bune digestii, dar si cu fibre alimentare si macronutrienti .
4.  Sedintele de detoxifiere cu tehnologia Aqua Detox®, disponibile acum si la noi. AQUA DETOX este o metoda de avangarda in piata tehnologiilor de dezintoxicare si regenerare celulara care a cucerit Europa datorita rezultatelor extraordinare si usurintei metodei de aplicare. Avantajele detoxifierii prin aceasta metoda :
-     este un „tratament” relaxant, cu efecte vizibile inca de la prima sedinta, curele Detox permit corpului o reechilibrare a campului bioenergetic si stimuleaza autodezintoxicarea.
-     procesul este vizibil inca din timpul primei sedinte, dupa primele trei minute in care s-au introdus picioarele in solutie, apa isi schimba culoarea, astfel ca la sfarsit capata o coloratie maro spre negru.
-         eficace inca de la prima sedinta
-         procedura pasiva, nu presupune exercitii
-         poate fi aplicata la orice varsta
5.     Masajul detoxifiant cu miere : metoda masajului cu miere a ajuns pina la noi din Tibet. Se bazeaza pe interactiunea pielii cu substantele active biologic care se gasesc in miere, incluzind insa aici si mecanismele standard de actiune a altor tipuri de masaj.O imbinare uimitoare intre mierea de albine si masaj, obtinandu-se  o imbunatatire rapida a circulatiei sangvine in straturile profunde ale pielii si muschi  ce contribuie la imbunatatirea nutritiei organelor interne si tesuturilor. Mierea continand substante active din punct de vedere biologic absoarbe toxinele si contribuie la o mai rapida eliminare a lor din organism. Un asemenea masaj se efectueaza pentru cresterea circulatiei limfei si pentru curatarea pielii, imbunatatindu-se in acelasi timp starea intregului organism.
6.    Drenajul limfatic manual : Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Drenajul limfei se practica din vremuri stravechi, fiind mentionat ca o metoda de tratament, inca de pe vremea scolii medicale a lui Hipocrat, in anul 400 d.H. insa adevaratele  preocupari pentru aceasta metoda au aparut peste citeva secole. Efectele drenajului limfatic sunt :  
•  intareste sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici
•  dinamizeaza circulatia limfei in spatiile intercelulare
•  accelereaza curentul limfatic si eliminarea rapida a rezidurilor toxice
•  antreneaza toxinele care blocheaza procesele fiziologice
•  intensifica schimburile nutritive si eliminarea toxinelor din corp
•  usureaza transportul acizilor grasi si a colesterolului
•  prin drejarea limfei, miscarea acesteia se intensifica de pana la 10-15 ori .
7.   Reflexoterapia : Adresandu-se energetic si circulator deficientei organului afectat, in cazul acesta sistemul digestiv, reflexoterapia corecteaza functia si reface structura, restabilind fiziologia intregului. Efectele terapeutice ale reflexoterapiei asupra organismului  sunt : activeaza metabolismul,  elimina toxinele din corp, regleaza sistemul endocrin, activeaza circulatia  sanguina, ajuta in scaderea ponderala si la redobandirea  echilibrului interior. Efectuate de un bun terapeut, sedintele de reflexoterapie pot avea rezultatele spectaculoase. Pentru mai multe informatii referitoare la aceste metode, puteti da click aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu