marți, 12 aprilie 2011

Chakra nr.4 - ANAHATA

Fiecare dintre cele sapte chakre principale ale corpului omenesc prelucreaza si distribuie energia. Chakrele transforma energia in senzatii diferite pe care le putem recunoaste (ganduri, emotii, senzatii fizice ). Problemele spirituale, mentale, emotionale si fizice apar din cauza incapacitatii de a radia energia liber, in urma unor blocaje din sistemele noastre energetice. Chakra cu numarul 4, ANAHATA chakra, sau chakra inimii, atunci cand este blocata, produce tristetea.
-Localizarea, proiectia la nivelul corpului fizic este la mijlocul pieptului in dreptul timusului
-Anahata ne pune in rezonanta  cu energiile subtile ale aerului
-Glande endocrine corespondente : timusul
-Organul de simt corespondent : pielea
-Functia senzoriala : pipaitul
-Culoarea echivalenta : verde
-Zodiile corespondente : gemeni, balanta, varsator
-Elementele pe care le guverneaza ANAHATA chakra : iubirea fata de sine si fata de ceilalti, daruirea de sine, empatia, iertarea si acceptarea, compasiunea, starea de echilibru psihic, starea de abnegatie, starea de stransfiguratie
-Calitati pe care le dobandeste fiinta avand  ANAHATA chakra armonios activata : increderea si respectul fata de ceilalti, capacitatea de a fi compasivi si receptivi fata de sentimentele altora, starea de candoare, pace sufleteasca ( starea profunda de impacare cu sine ), fiinta este inimoasa si afectuoasa, bucurie de viata, armonie si echilibru launtric, blandete, toleranta plina de intelepciune, altruism, stare spontana de bun simt si bunavointa, buna dispozitie constanta, stare de implinire launtrica.
 -Partile corpului pe care le influienteaza ANAHATA chakra : aceasta chakra coordoneaza si sustine functia aparatului respirator, circulator, imunitar, regleaza totodata functia timusului. Timusul are o activitate maxima in copilarie, urmand ca apoi sa involueze gradat o data cu pierderea spontaneitatii afective si iubirii neconditionate, specifice copiilor sau acelor fiinte capabile sa-si pastreze „ inima de copil”. Mai regleaza si functia glandelor sudoripare si sebacee.
-Perturbarile energetice la nivelul chakrei inimii, se manifesta prin : suspiciune, neincredere in ceilalti, incapacitatea de a darui iubire propriei persoane sau altora, incapacitatea de a primi iubire, starea de visare – nerealism, neputinta de a ierta, simt critic exagerat, resentimente – chiar ura, nemultumire – lipsa de recunostinta, tristete, amaraciune, persoana respectiva vorbeste mult si este agitata, dificultate in a ierta si a se ierta pe sine, resentimente.
-Probleme de sanatate care pot sa apara datorita persistentei si accentuarii dezechilibrelor la nivelul celei de a IV-a chakre : alergie, astm, anemie, boli cardiovasculare, tulburari de ritm cardiac cum ar fi : palpitatii, aritmii, angina pectorala, probleme cu circulatia sanguina, leucemie, tromboza coronariana, hipertensiune/hipotensiune arteriala, arterioscleroza, tulburari de respiratie ( bronsita, astm, etc), afectiuni ale plamanilor ( pneumonie, emfizem pulmonar, cancer pulmonar), probleme la nivelul sanilor : noduli, chisturi, dureri ale umerilor, dureri in partea de sus a spatelui, boli ale pielii : acnee, eczeme, psoriazis, vitiligo, zona zoster, etc, boli autoimune, afectiuni ale bratelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu