vineri, 25 martie 2011

Legile ( principiile ) Universului



Spuneam in postarea despre "Post si purificare" ca se pare ca Iisus a fost unul dintre aceia care a inteles foarte bine  care sunt si cum functioneaza legile universale. Ma gandesc ca poate ar fi bine ca si noi, oamenii de rand, sa le cunoastem sau sa ni le reamintim din cand in cand. Fiinta umana are deplina libertate de a-si trai asa cum doreste propria viata, dar este bine si necesar sa inteleaga cum functioneaza lumea si ce principii stau la baza ei. Astfel, vom putea actiona intotdeauna in cunostinta de cauza, si vom stii tot timpul ce anume ne asumam si/sau ce urmari pot avea actiunile noastre.Incalcarea constienta sau inconstienta a acestor principii va genera anumite efecte neplacute , pe care fiinta respectiva le va suporta in mod inevitabil. 
Voi enumera pe scurt aici , cele mai importante principii spirituale care pot conduce la intelegerea starii de sanatate si implicit pe cea de boala.
Boala apare ca urmare a incalcarii acestor Legi. Boala este consecinta greselilor pe care le facem , prin greseala intelegandu-se tot ceea ce facem  si gandim  in contradictie cu Legile universale. Asa cum lumea fizica are legile ei, la fel si lumea spirituala le are pe ale ei. In acest caz vorbim despre legi sau principii spirituale.

  1. Principiul mentalismului : Acest principiu confera un centru de greutate unic oricarei fiinte si oricarui fenomen sau perceptie. O fiinta poate  percepe realitatea in functie de nivelul de existenta pe care ea se afla si aceasta perceptie este amprentata de ceea ce ea are depozitat in subconstient. Din aceasta perspectiva,boala pe care noi o avem este un rezultat al perturbarii energiilor care raspund unor perturbari mai inalte, ale mintii. Sa nu uitam ca cel mai mare medic este Spiritul divin din fiinta noastra.
  2. Principiul corespondentei  : principiul corespondentei, explica faptul ca la fel cum este structurat Universul , la fel este structurata si fiinta umana si ca in Macrocosmos (Univers) sunt valabile aceleasi legi ca in Microcosmos (organismul uman ).Aceasta Lege este enuntata in formularea „ Precum in cer asa si pe pamant”. Acest principiu face posibile discernamantul, intuitia, cunoasterea integrala, clarviziunea, dar si vindecarea asa – zis miraculoasa. Intelegand acest principiu, realizam ca putem sa cunoastem TOTUL, sa avem intuitia cauzelor care au generat dizarmonia noastra , care a declansat boala, sa descoperim intr-un mod asa-zis miraculos tratamentul.
  3. Principiul vibratiei : Vibratia explica diferentele dintre feluritele manifestari ale materiei, sentimente, ganduri, etc. Scara evolutiva este alcatuita din gradari ale frecventelor de vibratie, de la dens spre subtil, ajungand pana la aspectul cel mai rafinat, Constiinta Divina. Cu cat vibratia este mai inalta, cu atat manifestarea este mai elevata. Totul este energie in vibratie, chiar si materia este alcatuita din particule energetice aflate intr-o constanta miscare, cu un anumit ritm. Legea vibratiei exprima capacitatea de a interveni la nivele inferioare de manifestare, pentru a produce transformarile pe care le dorim. Intelegerea acestui principiu genereaza o stare spontana de respect fata de tot ce a creat Dumnezeu si fata de viata in general.
  4. Principiul cauza si efect  : Orice cauza si are efectul sau si orice efect apare isi are propria sa cauza, care il determina. Totul se desfasoara in conformitate cu existenta legilor universale. Fiecare gand exprimat, cuvant, fapta buna sau respectiv rea, pe care o realizam in prezent, reprezinta o cauza care va genera intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat efecte, consecinte bune sau rele. Aceasta este Legea cauza-efect  si este cunoscuta in Orient ca Legea Karmei. Ea spune ca fiecare gand, cuvant, sentiment, actiune se intorc celui care le-a emis asemeni unui bumerang.
  5. Principiul polaritatii : Dumnezeu este UNIC-ul care transcede orice dualitate. Pentru a putea crea lumea acesta s-a polarizat. Pastrandu-si starea de unitate, Divinitatea iese din starea transcendenta neutra si se manifesta  pe sine in doua moduri distincte, care au fost denumite de intelepciunea chineza Yin si Yang.Intelepciunea misticilor occidentali le-a denumit Luna si Soarele,stiinta occidentala contemporana face referire la polul negativ si polul pozitiv al fenomenelor. In fapt, toate fenomenele , evenimentele , fiintele sunt produsul interactiunii permanente  a acestor forte polar opuse si complementare. De aceea, aprofundarea modului in care interactioneaza Yin-ul si Yang-ul conduce la descoperirea adevarului despre Lume si Dumnezeu. 
  6. Principiul rezonantei : Exista o intrebare comuna aproape tuturor celor care se imbolnavesc : De ce am eu tocmai aceasta boala? Rezonanta este numele dat fenomenului de „comuniune”, adica de transfer energetic si informational care apare intre doua entitati ( fiinte, fenomene, lucruri, etc) care au o vibratie asemanatoare. Acest proces de rezonanta poate fi perceput si amplificat daca omul isi mentine focalizata atentia pentru a sesiza cat mai fidel posibil punerea la unison a propriului sau focar energetic cu focarul energetic corespondent din Macrocosmos. Continuitatea procesului de rezonanta in universul launtric al fiintei umane va exista la o intensitate crescuta numai datorita concentrarii neintrerupte. Amplitudinea vibratiilor energetice induse si resimtite atunci sunt veritabile unde purtatoare de armonie, sens si informatii. Chiar si cunoasterea, de orice fel ar fi ea, este posibila tot datorita fenomenului de rezonanta.Traditiile Orientului si Occidentului spun la unison faptul ca rezonanta constitie baza cunosterii si a gandirii. Fiecare poate sa perceapa numai domeniile realitatii cu care rezoneaza . Mediul nostru inconjurator ne va raspunde intotdeauna in functie de ceea ce emitem noi insine. Daca vom urmari sa intram si sa ramanem permanent in rezonanta cu ganduri  de iubire, bucurie, incantare, de forta launtrica, de armonie, existenta noastra se va transforma intr-un mod miraculos.
Sursa : "Bolile ne invata unde gresim",Dr.Angela Meyer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu