duminică, 27 martie 2011

Curba vietii

Este numerologia o stiinta sau doar o jucarie amuzanta? Cu siguranta parerile sunt impartite. Exista persoane sceptice dar si persoane care accepta faptul ca numerologia este o stiinta adevarata care nu numai ca arata diverse lucruri despre oameni, dar releveaza si legile spirituale, deschizand totodata mintea omului catre minunile incredibilului nostru univers si catre esenta noastra divina.
Numerologia, este o stiinta straveche, datand din antichitate. Se crede ca, cunostintele despre principiile numerelor si literelor au supravietuit datorita Francmasoneriei si altor ordine secrete. Insa adaptarea acestor cunostinte la numele de persoane s-a facut abia la inceputul secolului XX. Fizica sta la baza numerologiei. Fizica, arata ca tot ceea ce exista, este caracterizat de  o miscare sub forma de vibratii. Tot ceea ce exista in Univers, de la rocile si mineralele inerte, pana la organele corpului nostru si chiar sunetul numelor noastre, toate au frecvente de vibratie proprii si distincte. Pentru masurarea vibratiilor avem nevoie de numere. Asadar, numerele sunt cheia tuturor misterelor, pentru ca ele descifreaza continutul vibrational al tuturor lucrurilor. Cu ajutorul numerologiei ne putem cunoaste mai bine pe noi insine, putem determina momentele cele mai favorabile pentru diverse evenimente din viata, cum  sunt casatoria, angajarea, calatoriile sau chiar schimbarea de domiciliu. Tot numerologia ne poate da raspunsuri la intrebari legate destin, personalitate, incercarile si ocaziile din viata, cunoasterea si educarea copiilor, aspiratia sufleteasca sau lectiile karmice.   
Pentru sceptici, voi spune doar ca daca vrem intr-adevar sa ne convingem de veridicitatea oricarui lucru, cel mai bine este sa tragem propriile noastre concluzii prin "cercetarile" intreprinse de noi insine. Asa ca, in cele ce urmeaza am sa va dau un mod de calcul al curbei vietii. Se stie ca viata are suisurile si coborasurile ei, iar prin aceasta metoda se poate determina "tendinta" ascendenta sau descendenta pe perioade de cate 10 ani.
Pentru a ilustra, vom contrui un grafic. Pe abscisa se scriu cifrele de la 1 la 9 , iar pe ordonata  se trec cifrele 10,20,30,40,50,60, si 70, considerand ca in prezent un om traieste in medie 70 de ani.
Calculul exemplificator este pentru data de nastere : 13.07.1976. 
Cum se face calculul ? Inmultind anul nasterii ( 1976 ) cu cifra obtinuta din ziua si luna nasterii ( 1307 ), adica 1976 x 1307 = 2582632. Se observa ca rezultatul este un numar format din sapte cifre, cate unul pentru fiecare decada de viata.
Acum ca avem acest numar putem trasa graficul. Pornim din punctul 0, considerat ca prima zi de viata, si facem primul semn in dreptul lui 2 pe abscisa si 10 pe ordonata, pentru prima decada a vietii. Apoi vom continua cu cifra 5 pe care o plasam in dreptul decadei a doua de viata, numarul 8 pentru decada 3, numarul 2 pentru decada a 4-a, numarul 6 pentru decada a 5-a, numarul 3 pentru decada a 6-a si numarul 2 pentru decada a 7-a. Iata si reprezentarea grafica :

Se vede clar traiectoria ascendenta pana aproape la maxim a liniei, de la nastere si pana la varsta de 30 de ani, cand "subiectul" a avut parte de realizari remarcabile in plan profesional. Daca si pe plan personal ar fi avut acelasi succes, cu siguranta ca linia ar fi mers pana in dreptul cifrei 9 in loc de 8.
Sper, ca am reusit sa va trezesc interesul si va veti alcatui si voi propria curba a vietii, pentru a vedea cum va fi viitorul sau chiar a verifica, de ce nu, si perioadele trecute din viata voastra. Va stau la dispozitie daca aveti intrebari.

Un comentariu:

  1. "Se observa ca rezultatul este un numar format din sapte cifre, cate unul pentru fiecare decada de viata."
    Daca rezultatul are 6 cifre cum consider? Eu am ca rezultat 407130, pentru ca data mea de nastere este 02.05.1986. consider rezultatul ca fiind 0407130?

    RăspundețiȘtergere